Allmänna villkor - Human Re:charge

Köpvillkoren nedan avser köp via humanrecharge.com som administreras av Arch of Scandinavia AB, 556945-4241. Köpvillkor enligt gällande svensk köplag. Vi följer rådande praxis och riktlinjer för svensk e-handel.

Du kan själv välja att visa våra produktpriser exklusive eller inklusive moms. I kassan ser du det totala priset inklusive moms och frakt.

Vi tillämpar förskottsfaktura. Vid förskottsfaktura kommer du att få varan eller tjänsten först efter erhållen betalning om inget annat har gjorts upp med säljaren.
Om du väljer kortbetalning eller delbetalning gäller den aktuella tredje-partens regler. För ytterligare frågor hänvisar vi till Billmate.

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte varans exakta utseende. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen eller direkta felskrivningar och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering. Vi reserverar oss för eventuella fel i pris och produktinformation eller i övrigt
på hemsidan.

Vid eventuella felaktigheter förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida.

Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga fordrar. Exempelvis när felaktig rabattkod har utnyttjats, eller tillämpats på ett felaktigt sätt.

Vi kan närsomhelst ändra dessa allmänna villkor. De villkor som gäller vid köptillfället ska tillämpas på köpet.

Vi är inte ansvariga för försenad prestation orsakad av omständighet utanför vår rimliga kontroll och är i så
fall berättigade till tilläggstid för uppfyllelse av våra åtaganden. Exempel på omständighet är – utan att utgöra fullständig förteckning – strejk,
terroristdåd, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsstörningar, valutakursförändringar, myndighetsåtgärd, pandemi, lagstiftning eller
naturkatastrof. Om sådan omständighet varar mer än två månader, äger vardera parten rätt att säga upp avtalet utan att den andra har rätt att erhålla eller
skyldighet att utge ersättning.

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja köpet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen rätt att få ta del av den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via maill på info@humanrecharge.com

Tullkostnader kan tillkomma vid införsel till icke EU-land och betalas av mottagaren.

Frakt visas i kassan. Vi använder oss av ett flertal speditörer och varje speditör har sina egna frakt- och
aviseringsmetoder. Grundmodellen för frakt är företagspaket.

Leveranstid – Sverige: Normalt levereras varorna inom 3–14 arbetsdagar. Om varan skulle vara slut kommer vi skicka varan så fort den kommer in till vårt lager igen. Vi har tyvärr inte alltid möjlighet att meddela alla kunder aktuell status. Kund är välkommen att själv kontakta oss ifall produkten dröjer. Observera att under sommarmånaderna juli och augusti rättar vi oss efter speditörernas sommartider. 

Leveranstid – utomlands: Vid leverans utanför Sverige kontakta oss för mer information.

Som privatkonsument har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen. För företag gäller andra regler. Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. Varan behöver returneras i ett oförändrat skick för att du som kund ska få en fullständig kreditering. Returfrakten står du dock själv för – vi löser inte ut ofullständigt frankerade
försändelser och återbetalar inte fraktavgifter. Returfrakt tillämpas för både privat och företagskonsument.

Vid retur av laserprodukter rekommenderar vi försäkring av godset. Om du behöver hjälp med detta kan vi tillhandahålla en fraktsedel med försäkring mot betalning. Kontakta oss för returfraktsedel. Ej hämtade eller mottagna varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig extra kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 250 SEK ex moms. Det vill säga att du får då betala både för den ej uthämtade/mottagna beställningen och den extra kostnaden.

Om din leverans är felaktig, skadad eller ofullständig ska du genast göra en reklamation via order@humanrecharge.comBeskriv felet så utförligt som möjligt. Vi står för returfrakten. Du kommer få en returfraktsedel per e-post. Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka kostnaden för varan snarast eller senast inom 30 dagar vid godkänd reklamation. Transportskador anmäles av kunden direkt till speditören eller direkt till den som du kvitterar ut paketet av. Meddela om vad som hänt via order@humanrecharge.com.  För mer upplysningar; se konsumentverkets distansavtalslag & E-handel.

Tack för att du handlar av oss.