FAQ

Archmethod®

Lär dig mer om hur vår metod Archmethod® fungerar och den fungerar i kombination med våra produkter.

För att köpa eller hyra våra produkter finns vår webbshop, där du själv kan välja ifall du vill hyra eller köpa produkten. 

Se även våra kurser som kan komplettera ditt användande av våra produkter och öka din kunskap kring vår metod.

FAQ - Frequently asked questions

Human Re:charge är ett varumärke som drivs av Arch of Scandinavia AB.

Vi är din kanal för att komma i kontakt med den senaste forskningen och tekniken som hjälper dig i vardagen. Vår filosofi är; from healthcare to selfcare.

Generellt om laser

Lågenergilaser är användning av fotonisk energi med låg intensitet som behandlingsmetod.

Fotonisk stimuli väcker kroppens celler och inger dem energi. De tre primära reaktionerna på detta är minskning av inflammation, ökad cellfunktion samt ökat blodflöde.

Användningsområdena för lågenergilaser är nästan gränslösa. Hittills finns marknadsgodkännande för nack- och axelvärk, bröstförstoring, akne, laserassisterad fettsugning och icke-invasiv kroppskonturering. 

Lågenergilaser är icke-invasiv, snabb och effektiv. Lasern har i kliniska studier visats minska smärta, minska ödem samt främja läkning. 

Lågenergilaser är väldigt säker. Den enda allmänna försiktighetsåtgärden är användningen av speciella filterglas när en klass 3B-laser används.

Det finns ett antal lasrar för olika ändamål och prisklasser. Se mer om lasrarna här.

Penetreringsdjupet är beroende av flera faktorer, inklusive massa och densitet, men lågenergilaser har i kliniska studier visat sig påverka subkutana celler. Lågenergilaser tränger igenom, i motsats till värmelampsordningar som inte gör det.

Som deras namn antyder är konstant våg ett kontinuerligt utsläpp av laserenergi, utan störningar, under den tid enheten är på. Pulserande våg innebär kontrollerade avbrott i laservågen, med fördefinierade och programmerade intervaller.

Hertz innebär de fördefinierade, kontrollerade brytningarna i laseremissionen, mätt med antalet pauser per sekund.

Erchonia har sponsrat många kliniska prövningar och fortsätter att främja lågenergilaser som en modalitet genom pågående forskning. Klicka här för att läsa mer om forskningen.

Tillämpning

Nej, generellt känner patienter ingenting. De som har reporterat in känsla vid behandling har endast känt små stickningar.

Generellt innebär behandlingen att en eller flera laserdioder förs över behandlingsområdet på ett avstånd mellan 10-30 cm. 

Det beror på behandlingen. Framstegen är dock omedelbart uppenbara.

LED-lampor är billiga, icke-fokuserade ljuskällor med brett sortiment. Den primära skillnaden är i prestanda och genomträngningsdjup.

Det finns inga kodreglerade förhållanden eftersom det inte finns några långsiktiga utvärderingar av vissa tillstånd. Vi rekommenderar därför inte användning på gravida eller personer med en pacemaker.

Nej, lågenergilaser är inte värmeproducerande och förändrar inte cellstrukturen. Laserstrålningen är icke-joniserande, vilket betyder att den inte samlas i vävnaden.

Vissa personer har rapporterat en känsla av djup avslappning som kan orsaka dåsighet.

Kurser, e-kurser och informationsfilmer

Alla kurser går att hitta i vår shop under kategorin “utbildningar“. Du kan även läsa mer om kursernas innehåll under kurser > utbildningar i huvudmenyn. 

E-kurser och informationsfilmer finns också i shoppen. Mer information om dessa hittar du under kurser > media och onlinekurser i huvudmenyn. 

Alla tillgängliga kurser finns att köpa i vår shop. Även e-kurser och informationsfilmer finns att hitta i shoppen.

När du köpt en kurs, e-kurs eller informationsfilm får du ett mail av oss med inloggningsuppgifter till vår lärplattform Evercate. När du loggar in där finns ditt köpta material tillgängligt. 

Kurslängden varierar mellan de olika kurserna. Exempel på kurser är Monday Morning Protocol, en 27-timmars helgkurs, och informationsfilmen Aktivera din vagusnerv  som är 28 minuter. 

Materialet finns tillgängligt för dig i sex månader. Efter dessa sex månader kan du köpa materialet för 79:-/månaden exklusive moms. Denna betalningen sker i sex månader. Du behöver ej säga upp betalningen efter detta.

Ja, för en avgift på 79:-/månaden exklusive moms som betalas i sex månader kan du ha tillgång till det köpta materialet.

Du kan genomföra kurserna så många gånger du vill.

Du behöver en enhet med internetuppkoppling, såsom dator, surfplatta eller mobiltelefon. 

Betalningen sker i vår shop. Efter betalningen får du tillgång till det köpta materialet.

Archpass

Nej. Alla pass är skapade så att du när som helst kan hoppa in och vara med.

För passen behövs oftast inte mycket större plats än som en yogamatta. Vissa övningar kan innebära större plats men du kan definitivt följa passen hemifrån.

Redskap som kan komma att behövas för Arch Focus och Arch Flow är matta, stol eller pall, pennor med logga på, pensel och mjukisdjur (till stimulisessionerna). 

Till Arch Strengt behövs matta, gummiband  (både loopband och öppet) och lättare hantlar (eller vattenflaskor/hinkar fyllda med grus eller sand).

Till Arch Tips behövs inga redskap.

Eftersom Archmethod® är en metod för smärthantering kan du med smärta definitivt vara med på passen. Att gå regelbundet på passen eller gå en Archmethod®-utbildning privat resulterar i mindre smärta och för många en smärtfri kropp.

Samtidigt är smärta individuell och bara du vet vad du i stunden klarar av. Låt inte smärtan hindra dig från att vara med. Hitta din nivå, gör det du kan och orkar. Ibland tar det några gånger innan man hittar sin nivå. Om du har mycket smärta eller lätt får smärta vid ökad aktivitet –  tänk less is more!

Vårt mål är att ge dig en smärtfri kropp – alltså ökad funktion. Därför är vi väldigt måna om att ge många tips under passen gällande hur man både undviker smärta i övningen, men även hur man kan sänka smärtsignaler som kommer.
Sanna som är ledare för passen är smärtspecialist, utbildad i applicerad neurologi i USA med stor erfarenhet av kronisk smärta.

Ja! Vi jobbar med många elitidrottare med fantastiska resultat i ökad prestation. Alla har vi samma förutbestämda mönster i hjärna och nervsystem och genom att jobba utifrån det, oavsett vilken nivå av träning du befinner dig på, ökar din prestation.