Vill du utvecklas mera, till förmån för dina kunder?

Har du en känsla av att inte räcka till, att vilja utvecklas mera, till förmån för dina kunder? Jag tror nog de flesta vill det.

Ett område är: Synen på vad man jagar först. Smärta eller orsak? 

Varför är detta viktigt? Under 90 talet boomade sjukvården genom att fokusera på att sätta en diagnos. Detta med syfte till enklare medicinering och en känsla av trygghet och att kunna ge ett svar till kunden, “nu har du äntligen fått en diagnos, då känns det bättre, seså gå nu hem och vila.”

Idag vet vi bättre och söker istället en lösning. 

För att kunna göra det behöver vi veta lite mer, än att bara ställa diagnos på ett 7 minuters läkarbesök. 

Vilket leder till att söka svar på frågan “Varför” istället för att bara be kunden beskriva sin smärta.

Så, när du sedan vet orsak och svar på varför, vad gör du då?

Hur tar man exempelvis bort smärta?

För att kunna göra det behöver man först veta vad smärta är och hur det fungerar.

Exempel: Hur många gånger har du inte hört kompisen eller kanske till och med du själv säga, jag har så ont men ”de hittade ingenting på röntgen.”

Visste du att det är fler människor med strukturellt fel som du KAN se på röntgen eller med ögat efter att du skärt upp axeln/knäet med skalpell, som inte upplever smärta, än tvärtom?

Vilket omvänt betyder att smärta inte alltid har med strukturella fel att göra, lika lite som att du alltid kan se ett löparknä på röntgen eller under skalpellen… du förstår.

Så, varifrån kommer smärtan?

Beror på vem du frågar, eller rättare, när personen i fråga tog sin utbildning. 1979 eller 2019. Big difference!

Finns det ett smärtcentrum i hjärnan? Är det kanske smärtnerven? Om du tränar din onda del och kanske till och med stretchar och mjukar upp eller gör sjukgymnastik regelbundet (länge), eller varför inte triggerpunktsbehandling?

Svaret är nej.

Du kan uppleva en temporär icke reflexiv lindring, men grundorsaken är kvar, din hjärna kommer fortsätta producera lämplig neurotagg – det vi kallar smärta. Tills du ber den att fatta ett annat beslut.

Låt oss ta ett exempel. Du har en vän som alltid är lite butter eller trulig. Du vet redan innan att svaret allt som oftast är nej.

”Hej, vill du testa den nya sporten/affären/grejen?”

”Nej.”

Hur gör du? Kanske genom att ge lite mer korrekt info, sänka hans otrygghet, berätta att du skjutsar, betalar, att ni bara stannar en kort stund, sen bjuder du på kaffe efteråt. Då kanske han tolkar frågan annorlunda och omvärderar sitt beslut.

”Hej hjärna, vad kan jag göra för dig?”

Summering. Hur ändrar vi på vår smärtgenerals åsikt?

Genom att ge hjärnan mer kvalitativ information. Och sänka dålig input. Brus. Eller det folk kallar stress.

Försvinner smärtan då?

Den kan det. För vissa går det snabbt, eftersom hjärnan och resten av ditt nervsystem reagerar med ljusets hastighet så kan en enda KORREKT ny stimuli ta bort långvarig smärta omgående.

Byt säkring och det lyser i hela huset. Magiskt? Njae, för vissa ja, inte för en elektriker.

Hur får man då reda på vad man skall göra?

Kanske börja med att gå en av våra helgkurser, nästa i Göteborg, 22h ren magisk kunskap – direkt implementerbar i din vardag. Eller verksamhet. Du väljer.

Exempel på tidigare delegater är; sjukgymnaster, kiropraktorer, naprapater, massageterapeuter, fotvårdare, personliga tränare, coacher, funktionsmedicinare… visst det är kul men, de vi gillar mest att se som delegater är ni, företagsledare som värdesätter sin och sina anställdas hälsa.

Kursen heter ”Monday Morning Protocol” och ger dig handfasta tips på hur du hanterar dig själv i din vardag och hur du optimerar din hjärna. Du kommer bli certifierad.

Biljetter: bit.ly/mmp190524

Väl mött!

Lämna ett svar