XLR8 behandlar effektivt smärta och skador i kroppen men kan även förbättra kroppens återhämtning och prestation med rött laserljus. Den medicinskt godkända behandlingen är smärt- och beröringsfri – och helt utan biverkningar.

Hur fungerar det?

Vi belyser området som ska behandlas med ett rött ljus, vilket arbetar för att motverka smärta och krämpor.

Med sitt röda ljus kan XLR8 ändra cellulära funktioner för att effektivt skapa smärtlindring och optimera prestation. I likhet med fotosyntesen, som sker i växter, skapar XLR8, som är en icke-termisk lågenergilaser, en fotokemisk effekt som på ett naturligt sätt ökar produktionen av ATP och minskar oxidativ, skadlig, stress.

Smärtfri behandling

Idag bygger flertalet smärtbehandlingar på många kombinerade tränings-och stimuleringsmetoder, såsom massage, manipulation och mobilisering. Vissa av dessa, som exempelvis stötvågsbehandling, upplevs som en smärtsam sådan. Men till skillnad från dessa metoder är XLR8 en effektiv smärt-och beröringsfri behandling utan biverkningar.

FDA-godkänd

XLR8 är den första maskinen i världen som är FDA-godkänd för behandling av smärta i det muskuloskeletala systemet, vilket innefattar alltifrån muskler, leder och ligament till stödjevävnader, ben och blodkärl. Så oavsett om en patient kommer inte tennisarmbåge, artros eller karpaltunnelsyndrom kan XLR8 behandla tillståndet.

Idealisk för fysioterapeuter, naprapater och läkare

XLR8 är ett perfekt hjälpmedel för dig som fysioterapeut, naprapat och läkare som vill kunna hjälpa dina patienter att bli av med smärta som rör det ​​muskuloskeletala systemet, det vill säga alltifrån ben, ligament och nerver till leder, muskler och blodkärl. Så oavsett om dina patienter kommer in med tennisarmbåge, artros eller karpaltunnelsyndrom kan XLR8 hjälpa dig att hjälpa dina patienter.

Arbetar på cellnivå

Genom att tillföra en korrekt dos av energi till cellens mitokondrier får kroppen hjälp att läka, återhämta och återuppbygga sig. XLR8:s laser aktiverar kroppens naturliga processer i mån av resurser. Till följd av detta kan olika typer av smärta och inflammation reduceras. Återhämtning och uppbyggnad av muskler kan också påskyndas om man vill optimera sin träning.

Hur EVRL fungerar

Vad sker i kroppen när man använder laser?

För att kunna besvara den frågan måste man ha en grundläggande förståelse för hur människokroppens energiproduktion fungerar och hur laser kan påskynda redan aktiva processer, och det förklarar vi här.

Människan består av celler som innehåller mitokondrier och deras primära uppgift är att tillverka energi, ATP. Detta sker stegvis genom en kemisk process och i ett av stegen regleras en ljuskänslig receptor, ett enzym som heter Cytokrom-c. I det skedet kan laser tillföra energi och på så sätt hjälpa kroppen att öka hastigheten på sin energiproduktion. Med andra ord hjälper laser till vid en redan naturlig och aktiv process.

Att arbeta med ljus på detta sätt är en snabb process som efter behandling i många fall kan leda till snabba resultat. Ljus fungerar som medicin, som hjälper kroppen att tillföra extra energi på cellulär nivå.

Kanske kan just din kropp göra mer för dig och din hälsa, bara du får mer energi.

Spela videoklipp

XLR8 har tre FDA-godkännanden

Vad är FDA?


Alla våra maskiner innehar högsta FDA-godkännelse

FDA är en instans som reglerar huruvida produkter får säljas på marknaden eller inte. I ett första steg reglerar FDA om produkten är säker att använda. I nästa steg avgörs om maskinen kliniskt bevisat fungerar och håller vad den lovar, vilket är mycket kostsam och tidskrävande. Om produkten klarar dessa steg erhålls slutligen det högsta FDA-godkännandet. Ett FDA-godkännande är med andra ord ett bevis på att en produkt uppnår en god kvalitetsstandard.

Dubbelblind placebo-kontrollering

Dubbelblind placebo-kontrollering

Detta betyder att varken läkaren eller klienten vet ifall de deltar i en kontrollgrupp eller placebo-grupp. 

Randomiserad kontrollerad studie

Randomiserad kontrollerad studie

Läkaren kan inte vara partisk gentemot patienter. Alla åldrar, kön och etniska bakgrunder testas.

Multicenterstudie

Multicenterstudie

Produkten testas på flera  platser samtidigt, ovetandes om varandra.

Fysioterapi-, naprapat- och rehabkliniker

Fysioterapi-, naprapat- och rehabkliniker

Som fysioterapeut, naprapat, läkare eller arbetsterapeut kan du finna mycket nytta i en laser som XLR8. Rött ljus kan underlätta en rehabilitering genom att reducera smärta och inflammation och optimera återhämtning och muskeluppbyggnad. Låter det som något dina klienter kan vara i behov av? 

Privata smärtkliniker

Privata smärtkliniker

XLR8 har visat sig vara effektiv och smidig vid behandling av smärta, både av muskulär och inflammatorisk sort. Söker många av dina klienter vård på grund av smärta i rygg, nacke och axlar? I så fall kan XLR8 vara lösningen för dessa klienter, den har nämligen visat sig vara mycket effektiv mot just de sortens smärtor.

Ortopedimottagning

Ortopedimottagning

Ortopediska mottagningar skulle ha nytta av att erbjuda smärtlindring med hjälp av XLR8. Ljuset kan behandla alltifrån besvär med rörelseorganen till misstanke om tumörer och neurologiska sjukdomar. I dagsläget är det däremot enbart privatkliniker som använder sig av icke-termisk lågenergilaser. Men kanske är du som ortoped intresserad av att testa en ny icke-invasiv behandlingsmetod?

Vårdcentraler

Vårdcentraler

Idag erbjuds denna behandling endast via privatkliniker. Behovet att även vårdgivare ska erbjuda denna effektiva behandling är påtryckande stort. Ibland är laserbehandling det enda alternativet som finns. Många vårdgivare arbetar aktivt att stävja exempelvis amputation som en sista utväg. Här är processen redan igång för att kunna erbjuda denna behandlingsform även inom vården. Har du som läkare haft möjligheten att testa ännu?

För vem?

Vilka passar denna maskin till?

För alla som jobbar med människor, både på privatklinik och inom vården – och som vill ligga i framkant gällande effektiva och kliniskt godkända behandlingsmetoder. Vid leverans av maskinen får du även utbildning och blir certifierad att kunna jobba med maskinen.

Om du vill veta mer kan du kontakta oss genom att boka demo eller prata med en produktspecialist.

Vilka kan behandlas?

För vem passar denna behandling?
 • Människor i alla storlekar
 • Över hela kroppen
 • Fitnessutövare, som behöver hjälp med envisa partier som inte går träna bort
 • Normala, oftast mammor, som vill ha hjälp med muffinsmage
 • Man boobs är mycket vanligt och annars svårt att får hjälp med
 • I vissa kulturer uppskattas skulptering av i synnerhet knä och vader extra mycket
 • Efter gastric bypass-operationer och liknande behöver klienter tömma fettdepåerna
 • Äldre med envisa dubbelhakor
 • Medelålders män som tränar och är aktiva men som sliter med sin ölmage
 • Fetma (Obesitas) BMI 2
 • Celluliter
 • Diabetes i alla åldrar, i synnerhet ungdomar
 • Inflammationer i mage, IBS, Ulcerös colit etc.
 • Lipödem
Vilka tillstånd kan behandlas?

De flesta tillstånd som på ett eller annat sätt rör smärta och inflammation. Här under ser du några av de vanligaste tillstånden som brukar behandlas med XLR8. 

 

 • Smärta i muskler, exempelvis i rygg, nacke och axlar
 • Inflammationer i kroppen, som exempelvis kan grunda sig i reumatism
 • Träning, prestation och återhämtning kan optimeras
 • Hälsporre (Plantarfasciit)
 • Hälseneinflammation (Akillestendinos)
 • Skador på ligament, leder och senor
Vilka kontraindikationer finns?

Här följer vi rådande regler; vi behandlar inte gravida och barn.

 

Om din klient har en pågående cellgiftsbehandling rekommenderar vi att rådgöra med läkare då stimulering av cellulär energi blir en kontraindikation på immunsänkande medicin. Det är inget hinder för behandling, men rådfråga läkare för justering av dos eller avvakta till avslutad medicinering.

Vilka kan behandlas?

För vem passar denna behandling?

För vuxna och barn över 8 år.

Gravida och barn under 8 år ska inte behandlas. Klienter med pågående cellgiftsbehandling bör också rådgöra med läkare då stimulering av cellulär energi blir en kontraindikation på immunsänkande medicin. Det är inget hinder för behandling, men rådfråga läkare för eventuell justering av dos eller avvakta till avslutad medicinering.

Vilka tillstånd kan behandlas?
 • Smärta i muskler, exempelvis i rygg, nacke och axlar
 • Inflammationer i kroppen, som exempelvis kan grunda sig i reumatism
 • Träning, prestation och återhämtning kan optimeras
 • Hälsporre (Plantarfasciit)
 • Hälseneinflammation (Akillestendinos)
 • Skador på ligament, leder och senor
Vilka kontraindikationer finns?

Här följer vi rådande regler; vi behandlar inte gravida och barn.

 

Om din klient har en pågående cellgiftsbehandling rekommenderar vi att rådgöra med läkare då stimulering av cellulär energi blir en kontraindikation på immunsänkande medicin. Det är inget hinder för behandling, men rådfråga läkare för justering av dos eller avvakta till avslutad medicinering.

XLR8 i jämförelse med andra behandlingar

Klassisk fysioterapi kontra laser

Att behandla smärta genom rehab och fysioterapi, även kallat för sjukgymnastik, är vanligt och innebär i de flesta fall återuppbyggnad av svaga, stela eller korta muskler. Nackdelen är att det ofta kräver flera olika sorters behandlingar, som exempelvis individanpassad träning, manuell behandling, konditionsträning, stabiliseringsträning och råd för att lära sig hantera smärta. Om du däremot genomgår en behandling med XLR8 behöver du lära dig hantera smärta, investera tid och pengar i alla dessa moment. Istället kan du träna det du vill och gillar, och slippa smärta. Träning är nämligen alltid bra, oavsett smärta eller inte.

Kiropraktik/naprapati/manuell behandling kontra laser

Det finns flera olika sorters manuella behandlingar som utförs vid olika typer av smärtor såsom massage, mobilisering, muskeltöjning, triggerpunkts- och manipulationsbehandling.
Det används främst för leder och muskler som behöver mjukas upp och används i kombination med träning. Likt fysioterapi, krävs ofta flera olika kombinationer av behandling för att få ett lyckat resultat men med XLR8 kan du fokusera på den träningsform du gillar och samtidigt slippa smärta.

Olika sorters manuella behandlingar:
Massage – muskler, bindväv och senor masseras
Mobilisering – töjning av led
Muskeltöjning – sträcker ut ömma muskler
Triggerpunktsbehandling – trycker på ömma områden
Manipulationsbehandling – separera ledytor

Stötvågsbehandling kontra laser

Stötvågsbehandlingar brukar ofta användas i samband med smärta i senor och muskler för att öka blodcirkulation, metabolisk aktivitet och vävnadsåterbyggnad vilket kan resultera i mindre smärta. Problemet med stötvågsbehandling är att det ofta upplevs som smärtsamt. Med XLR8 upplever du ingen smärta, och ingen beröring överhuvudtaget, behandlingen resulterar inte heller i några biverkningar. Att man inte heller få gå på inflammationshämmande läkemedel under en behandlingen är ett hinder för alla patienter som lider av reumatism eller liknande autoimmuna sjukdomar.

XLR8 i jämförelse med andra behandlingar

Klassisk fysioterapi kontra laser

Att behandla smärta genom rehab och fysioterapi, även kallat för sjukgymnastik, är vanligt och innebär i de flesta fall återuppbyggnad av svaga, stela eller korta muskler. Nackdelen är att det ofta kräver flera olika sorters behandlingar, som exempelvis individanpassad träning, manuell behandling, konditionsträning, stabiliseringsträning och råd för att lära sig hantera smärta. Om du däremot genomgår en behandling med XLR8 behöver du lära dig hantera smärta, investera tid och pengar i alla dessa moment. Istället kan du träna det du vill och gillar, och slippa smärta. Träning är nämligen alltid bra, oavsett smärta eller inte.

Kiropraktik/naprapati/manuell behandling kontra laser

Det finns flera olika sorters manuella behandlingar som utförs vid olika typer av smärtor såsom massage, mobilisering, muskeltöjning, triggerpunkts- och manipulationsbehandling.
Det används främst för leder och muskler som behöver mjukas upp och används i kombination med träning. Likt fysioterapi, krävs ofta flera olika kombinationer av behandling för att få ett lyckat resultat men med XLR8 kan du fokusera på den träningsform du gillar och samtidigt slippa smärta.

Olika sorters manuella behandlingar:
Massage – muskler, bindväv och senor masseras
Mobilisering – töjning av led
Muskeltöjning – sträcker ut ömma muskler
Triggerpunktsbehandling – trycker på ömma områden
Manipulationsbehandling – separera ledytor

Stötvågsbehandling kontra laser

Stötvågsbehandlingar brukar ofta användas i samband med smärta i senor och muskler för att öka blodcirkulation, metabolisk aktivitet och vävnadsåterbyggnad vilket kan resultera i mindre smärta. Problemet med stötvågsbehandling är att det ofta upplevs som smärtsamt. Med XLR8 upplever du ingen smärta, och ingen beröring överhuvudtaget, behandlingen resulterar inte heller i några biverkningar. Att man inte heller få gå på inflammationshämmande läkemedel under en behandlingen är ett hinder för alla patienter som lider av reumatism eller liknande autoimmuna sjukdomar.

Behandling

Hur går en behandling till?

En behandlingssession tar i snitt bara några minuter. Klienten sitter eller ligger på en brits, beroende på behandlingsområde, och belyses på det område som önskas. Det kan exempelvis vara mage, ben, armar eller ansikte. Varje behandlingsområde belyses och därefter går man vidare till nästa område.

Behandlingen genomförs vanligtvis en gång i veckan i sex till åtta veckor, och med tiden kommer klienten uppleva förbättring inom sitt behandlingsområde. Smärta och inflammation reduceras medan återhämtning och prestationsförmåga höjs. Efter behandlingen föreligger inga restriktioner och klienten kan direkt återgå med normala aktiviteter.

utbildning

Allt detta ingår i vår utbildning

Utbildning ingår vid köp av maskin och du får den i samband med leverans. Vanligtvis tränas all personal under en och samma dag med både teori och praktik. Utbildningen handlar först och främst om att lära sig utföra en behandling men också kunna besvara klienters frågor. 

Vi rekommenderar även ett öppet hus-besök i samband med lansering där vi gärna är på plats som leverantörer och svarar på frågor samt demonstrerar.

Det finns inget krav på att vara läkare eller liknande för att få bruka maskinen, däremot krävs vår utbildning för att bli certifierad användare. För mer information se vår utbildningsportal Arch Academy.

Teori

Teori


Vi går igenom maskinens ursprung, bakgrund och hur frågor från kunder enkelt kan besvaras, som exempelvis vad sker i cellen? Hur ofta kan en behandling utföras? Vilka kontraindikationer finns?

Praktik

Praktik

Här vill vi se dig utföra en behandling så att vi tryggt kan överlämna maskinen till dig och din personal. Konsultation, bedömning och behandlingsprotokoll ingår.

Marknadsföring

Marknadsföring

Vem eller vilka är dina kunder? Hur når du dem? Vad ska det stå på din meny och implementation i befintlig verksamhet. Vi hjälper dig marknadsföra din maskin!

Prissättning

Prissättning

Hur ska du prissätta? Ligger din klinik på landet eller i stan? Vilka paket är lämpliga och hur gör andra? Vi berättar hur det fungerar under utbildningen!

Certifiering

Certifiering

Ett diplom kan få vilken lokal som helst att lysa upp. Med en certifiering inger du förtroende och trygghet för både dina kunder och dig själv. Du vet vad du gör och de kan känna sig trygga med det.

Kom igång!

Kom igång!

Öppet hus med live-demo och våra leverantörer som kommer kunna besvara frågor på plats. Vi hjälper dig också att promota ditt erbjudande. Vilka vill du bjuda in?

0 kr
Pris
0 kort
paket-ering
0 kr
Intäkt
0 kr
Hyra

Pris och marknad

Hur många kunder behöver för att få det att gå runt?

Exempel: Idag debiterar de flesta kliniker 600-800 per klient för ett helt behandlingsprotokoll.

Om du leasar XLR8 som ungefär kostar 1700 kr/månad, då räcker det att verksamheten har ca tre kunder i månaden för att täcka hyreskostnaden, resterande blir vinst.

 

FAQ

Vanliga frågor

Hur djupt laserljuset kan tränga ner i huden beror på flera faktorer, bland annat massa och densitet. Men icke-termisk lågenergilaser har enligt kliniska studier bevisad effekt på subkutant fett, det vill säga underhudsfett. Sammantaget är laser ett ljus som till skillnad från exempelvis LED-ljus har förmågan att tränga ner genom huden.

Lasrar är sammanhängande, bestående av enfärgade våglängder och våglängder i fas, samt icke-avvikande. Lysdioder, LED, är icke-koherenta (producerar ljus i alla riktningar), skilda och producerar ett brett band av våglängder. Lasrar klarar av att penetrera, medan lysdioder endast används vid ytbehandling.

Att konsultera och undersöka vid ett första tillfälle tar mer tid i anspråk. Vid efterföljande behandlingstillfällen, utan undersökning, tar en behandling i snitt 15 minuter.

I Europa finns inga krav eller restriktioner på handhavandet av maskinen, vilket ger kliniken större möjligheter att bemanna maskinen. Dock ser vi att de som hanterar mätningen är noggranna och har god hand med människor. Maskinen hanteras med en av/på funktion, och när den lyser fungerar den.

Här följer vi rådande regler; vi behandlar inte gravida och barn.

Om din klient har en pågående cellgiftsbehandling rekommenderar vi att rådgöra med läkare då stimulering av cellulär energi blir en kontraindikation på immunsänkande medicin. Det är inget hinder för behandling, men rådfråga läkare för justering av dos eller avvakta till avslutad medicinering.

Den teoretiska livslängden på dioderna är 12 000 timmar. I behandlingstid är det dubbelt så länge som du hyr maskinen.

Ja och nej. Ja om man använder termo laser, det vill säga laser med värme, och nej om man använder kall laser.

Med det sagt har vi enbart maskiner med kall laser som inte kan skada vävnad.

Maskinen har två års garanti enligt EU. Vid garantifall skickas maskinen till USA för reparation. Vi som distributör står för hela kalaset så länge det är ett garantifall och inte en försäkringsfråga på grund av exempelvis skada.

Nej, inget slits på maskinen.

Ja, om du har tecknat serviceavtal med oss. Vi garanterar dig drift och lånar därför ut en maskin så att du inte förlorar intäkter.

GRATTIS! Du tog dig ända hit! Vad händer nu?

PDF bibliotek