EVRL behandlar effektivt hudproblem som akne, rosacea, sår och vårtor med rött och violett laserljus. Behandlingen är medicinskt godkänd, smärt- och beröringsfri – och det tillkommer inga biverkningar.

Hur fungerar det?

Vi belyser området som ska behandlas med två sorters ljus, ett violett och ett rött ljus, där de samverkar och kompletterar varandra.

Det röda ljuset blockerar vägen för ett enzym (cox2) som är aktuellt när en inflammation utlöses. Det violetta ljuset absorberas av ämnet propion som utsöndras av bakterien (porphyrin). Bakterien ska med andra ord stanna kvar inne i talgkörteln och inte komma ute i hårfollikeln, eftersom den då kan orsaka akne. På så sätt hjälper EVRL dig och din kropp att läka akne på ett naturligt sätt.

Det röda och violetta ljus som EVRL utsänder påskyndar cellulär tillväxt och reproduktion men hjälper också kroppen att avlägsna infektioner och bakterier, allt som krävs vid behandling av olika sorters hudåkommor.

Smärtfri behandling

Att lida av akne kan påverka ens självkänsla och fysiska mående men också vara mycket smärtsamt. För att bli av med akne idag måste man äta medicin och/eller använda sig av olika sorters bakteriedödande eller talgreglerande krämer. Då får man också räkna med långa behandlingsperioder och biverkningar. Men till skillnad från dessa metoder är EVRL en effektiv smärt- och beröringsfri behandling utan biverkningar.

FDA-godkänd

EVRL är den första maskinen i världen som är FDA-godkänd för behandling av akne. Denna maskin har visat sig vara effektiv i processen att reducera och motarbeta akne. Och med det sagt har EVRL också blivit FDA-godkänd på högsta nivå. Du kan läsa mer om FDA och deras godkännelser längre ner på sidan.

För hudterapeuter

EVRL är först och främst skapad för olika former av aknebehandlingar, men har också visat sig vara effektiv i behandlingen av rosacea och sår. Även vårtor kan i vissa fall reduceras. EVRL är med andra ord ett utmärkt hjälpmedel för att behandla olika typer av hudåkommor. Maskinen är också enkel och smidig att hantera. Den är lätt att arbeta med och hålla i handen.

Arbetar på cellnivå

Genom att tillföra en korrekt dos av energi till cellens mitokondrier får kroppen hjälp att läka, återhämta och återuppbygga sig. EVRL:s laser aktiverar kroppens naturliga processer i mån av resurser. Till följd av det kan hudproblem som akne, rosacea, sår och vårtor enkelt och smidigt behandlas.

Hur EVRL fungerar

Vad sker i kroppen när man använder laser?

För att kunna besvara den frågan måste man ha en grundläggande förståelse för hur människokroppens energiproduktion fungerar och hur laser kan påskynda redan aktiva processer, och det förklarar vi här.

Människan består av celler som innehåller mitokondrier och deras primära uppgift är att tillverka energi, ATP. Detta sker stegvis genom en kemisk process och i ett av stegen regleras en ljuskänslig receptor, ett enzym som heter Cytokrom-c. I det skedet kan laser tillföra energi och på så sätt hjälpa kroppen att öka hastigheten på sin energiproduktion. Med andra ord hjälper laser till vid en redan naturlig och aktiv process.

Att arbeta med ljus på detta sätt är en snabb process som efter behandling i många fall kan leda till snabba resultat. Ljus fungerar som medicin, som hjälper kroppen att tillföra extra energi på cellulär nivå.

Kanske kan just din kropp göra mer för dig och din hälsa, bara du får mer energi.

Spela videoklipp

EVRL har tre FDA-godkännanden

Vad är FDA?


Alla våra maskiner innehar högsta FDA-godkännelse

FDA är en instans som reglerar huruvida produkter får säljas på marknaden eller inte. I ett första steg reglerar FDA om produkten är säker att använda. I nästa steg avgörs om maskinen kliniskt bevisat fungerar och håller vad den lovar, vilket är mycket kostsam och tidskrävande. Om produkten klarar dessa steg erhålls slutligen det högsta FDA-godkännandet. Ett FDA-godkännande är med andra ord ett bevis på att en produkt uppnår en god kvalitetsstandard.

Dubbelblind placebo-kontrollering

Dubbelblind placebo-kontrollering

Detta betyder att varken läkaren eller klienten vet ifall de deltar i en kontrollgrupp eller placebo-grupp. 

Randomiserad kontrollerad studie

Randomiserad kontrollerad studie

Läkaren kan inte vara partisk då alla åldrar, kön och etniska bakgrunder testas.

Multicenterstudie

Multicenterstudie

Produkten testas på flera platser samtidigt, ovetandes om varandra.

Hudvårdskliniker

Hudvårdskliniker

Vill du som läkare eller hudterapeut kunna erbjuda dina kunder en enkel, smärtfri och medicinskt godkänd aknebehandling? I så fall kan EVRL vara lösningen. Den har nämligen en separat FDA-godkännelse som enbart avser att behandla akne. Men den kan också behandla andra hudåkommor som exempelvis rosacea och psoriasis. Och genom att erbjuda vård med hjälp av en välutvecklad lasermaskin investerar du både i dig själv och dina kunder.

Skönhetskliniker

Skönhetskliniker

Du som jobbar på skönhetsklinik är såklart redan medveten om att akne är ett vanligt hudproblem och något som de flesta vill råda bot på. Och med hjälp av EVRL kan du hjälpa andra att lösa detta problem. EVRL är specifikt godkänd av FDA för att den visat sig vara effektiv i behandlingen mot akne. Den kan dessutom även behandla psoriasis, eksem och rosacea. Vill du kunna erbjuda dina kunder en effektiv och smidig behandling mot dessa hudåkommor är EVRL lösningen. 

Sårcentrum

Sårcentrum

EVRL har även visat sig ha god effekt på olika sorters sår, alltifrån primärläkande till svårläkande sår. Inom sårvård ligger idag mycket fokus på att hitta bakomliggande orsaker, men det är inte alltid möjligt och då fokuserar man istället ofta och mycket på sårrengöring, smärtlindring, kompressions- och antibiotikabehandling. Men det är inte alltid en kurativ lösning som fungerar i längden. Med EVRL har du däremot möjlighet att hjälpa kroppen att läka sår egen på hand.

Vårdcentraler

Vårdcentraler

Idag erbjuds denna behandling endast via privatkliniker. Behovet att även vårdgivare ska erbjuda denna effektiva behandling är påtryckande stort. Ibland är laserbehandling det enda alternativet som finns. Många vårdgivare arbetar aktivt att stävja exempelvis amputation som en sista utväg. Här är processen redan igång för att kunna erbjuda denna behandlingsform även inom vården. Har du som läkare haft möjligheten att testa ännu?

För vem?

Vilka passar denna maskin till?

För alla som jobbar med människor, både på privatklinik och inom vården – och som vill ligga i framkant gällande effektiva och kliniskt godkända behandlingsmetoder. Vid leverans av maskinen får du även utbildning och blir certifierad att kunna jobba med maskinen.

Vilka kan behandlas?

Vilka passar denna behandling för?
 • Människor i alla storlekar
 • Över hela kroppen
 • Fitnessutövare, som behöver hjälp med envisa partier som inte går träna bort
 • Normala, oftast mammor, som vill ha hjälp med muffinsmage
 • Man boobs är mycket vanligt och annars svårt att får hjälp med
 • I vissa kulturer uppskattas skulptering av i synnerhet knä och vader extra mycket
 • Efter gastric bypass-operationer och liknande behöver klienter tömma fettdepåerna
 • Äldre med envisa dubbelhakor
 • Medelålders män som tränar och är aktiva men som sliter med sin ölmage
 • Fetma (Obesitas) BMI 2
 • Celluliter
 • Diabetes i alla åldrar, i synnerhet ungdomar
 • Inflammationer i mage, IBS, Ulcerös colit etc.
 • Lipödem
Hur snabbt ser man resultatet?

Resultatet sker omgående.

 

Till skillnad mot andra metoder som mekaniskt gör åverkan på kroppen, såsom genom sönderfrysning eller bränning av fettceller, där resultatet kan ses först efter flera veckor, går det genom denna metod där vi tömmer fettcellerna, få ett mätbart resultat efter en så kort tid som en halv behandling.

 

Förklaring: om en behandling innefattar x antal minuter på framsidan (magen) och sedan lika lång tid på baksidan (ryggen) skulle resultatet gå att mäta efter enbart behandling av ena sidan. Kliniskt efter ca. 15 minuter.

Eftersom vi alla är olika kan resultatet se olika ut och ta olika lång tid, men det är viktigt att poängtera att resultatet är mätbart, på grund av att tömningen går fettcellen rån att se ut som en vindruva till ett russin – fortfarande intakt och vid liv, i kontakt med det endokrina systemet, men häri ligger förklaringen till att du får en omfångsminskning du inte behöver vänta i veckor på.

Vilka kontraindikationer finns?

Här följer vi rådande regler; vi behandlar inte gravida och barn.

 

Om din klient har en pågående cellgiftsbehandling rekommenderar vi att rådgöra med läkare då stimulering av cellulär energi blir en kontraindikation på immunsänkande medicin. Det är inget hinder för behandling, men rådfråga läkare för justering av dos eller avvakta till avslutad medicinering.

Vilka kan behandlas?

För vem passar denna behandling?

För vuxna och barn över 8 år.

 

Gravida och barn under 8 år ska inte behandlas. Klienter med pågående cellgiftsbehandling bör också rådgöra med läkare då stimulering av cellulär energi blir en kontraindikation på immunsänkande medicin. Det är inget hinder för behandling, men rådfråga läkare för eventuell justering av dos eller avvakta till avslutad medicinering.

Vilka tillstånd kan behandlas?

De flesta tillstånd som på ett eller annat sätt rör hudproblem. Här under ser du några av de vanligaste tillstånden som brukar behandlas med EVRL.

 

 • Akne
 • Rosacea
 • Sår
 • Vårtor
Vilka kontraindikationer finns?

Här följer vi rådande regler; vi behandlar inte gravida och barn.

 

Om din klient har en pågående cellgiftsbehandling rekommenderar vi att rådgöra med läkare då stimulering av cellulär energi blir en kontraindikation på immunsänkande medicin. Det är inget hinder för behandling, men rådfråga läkare för justering av dos eller avvakta till avslutad medicinering.

EVRL i jämförelse med andra behandlingar

Krämer kontra laser

Det finns mängder med krämer mot akne men de har i regel lång behandlingstid (ca tre till sex månader) och har vanliga biverkningar som klåda, brännande känsla, rodnad, fjällning, torrhet och hudutslag.

Behandling med kräm för rosacea innehåller vanligen det verksamma ämnet metronidazol som kommer biverkningar som metallsmak i munnen och gråfärgat urin. Behandlingstiden är också omkring tre månader, om inte mer. Laser å andra sidan har inga biverkningar och behandlingen är berörings- och smärtfri.

Tablettbehandling kontra laser

Det finns en rad olika tablettbehandlingar mot hudproblematik som akne och rosacea som bland annat antibiotikakurer eller isotretinoinbehandlingar. Biverkningar man kan få av de olika tablettbehandlingarna är bland annat torr, rodnad och fjällande hud, påverkan på bakteriefloran i tarmen, magbesvär och så vidare, listan på vanliga biverkningar kan göras lång. Många tablettbehandling kan även behöva kombineras med krämer. Laser till skillnad från tablettbehandlingar har inga biverkningar och behandlingen är berörings- och smärtfri.

EVRL i jämförelse med andra andra behandlingar

Krämer kontra laser

Att reducera antalet fettceller är som att ta bort bensintankar på ett flygplan. Det är inte tänkt så.

När du föds och när du dör har du samma antal fettceller i din kropp. Du kan endast reglera STORLEKEN på dem. Det är det som gör att du upplever dig som tjock eller smal, hur fyllda eller tömda dina depåer är.

Om man behöver lätta på vikten av ett flygplan, tar man inte bort de viktiga bränsletankarna, man tömmer dem, eller rättare; se till att de har de rätta nivåerna av bränsle. Inte överfullt eller helt tomt. Man reglerar nivån.

På samma sätt gör vi med den här behandlingsformen. Som du säker läst ovan då låter vi kroppen själv hantera den naturliga processen av fettreduktion. Vi triggar den bara. Kraftigt.

Tablettbehandling kontra laser

Det finns en rad olika tablettbehandlingar mot hudproblematik som akne och rosacea som bland annat antibiotikakurer eller isotretinoinbehandlingar. Biverkningar man kan få av de olika tablettbehandlingarna är bland annat torr, rodnad och fjällande hud, påverkan på bakteriefloran i tarmen, magbesvär och så vidare, listan på vanliga biverkningar kan göras lång. Många tablettbehandling kan även behöva kombineras med krämer. Laser till skillnad från tablettbehandlingar har inga biverkningar och behandlingen är berörings- och smärtfri.

Behandling

Hur går en behandling till?

En behandlingssession tar i snitt 24 minuter. Klienten sitter eller ligger på en brits, beroende på behandlingsområde, och belyses på det område som önskas. Det kan exempelvis vara ansikte, rygg eller bröst. Varje behandlingsområde belyses i 10-15 sekunder och därefter går man vidare till nästa område. 

Behandlingen genomförs vanligtvis en gång i veckan i sex till åtta veckor, och med tiden kommer klienten uppleva förbättring inom sitt behandlingsområde. Efter behandlingen föreligger inga restriktioner och klienten kan direkt återgå till normala aktiviteter.

utbildning

Allt detta ingår i vår utbildning

Utbildning ingår vid köp av maskin och du får den i samband med leverans. Vanligtvis tränas all personal under en och samma dag med både teori och praktik. Utbildningen handlar först och främst om att lära sig utföra en behandling men också kunna besvara klienters frågor. 

Vi rekommenderar även ett öppet hus-besök i samband med lansering där vi gärna är på plats som leverantörer och svarar på frågor samt demonstrerar.

Det finns inget krav på att vara läkare eller liknande för att få bruka maskinen, däremot krävs vår utbildning för att bli certifierad användare.

Teori

Teori

Vi går igenom maskinens ursprung, bakgrund och hur frågor från kunder enkelt kan besvaras, som exempelvis vad sker i cellen? Hur ofta kan en behandling utföras? Vilka kontraindikationer finns?

Praktik

Praktik

Här vill vi se dig utföra en behandling så att vi tryggt kan överlämna maskinen till dig och din personal. Konsultation, bedömning och behandlingsprotokoll ingår.

Marknadsföring

Marknadsföring

Vem eller vilka är dina kunder? Hur når du dem? Vad ska det stå på din meny och implementation i befintlig verksamhet. Vi hjälper dig marknadsföra din maskin!

Prissättning

Prissättning

Hur ska du prissätta? Ligger din klinik på landet eller i stan? Vilka paket är lämpliga och hur gör andra? Vi berättar hur det fungerar under utbildningen!

Certifiering

Certifiering

Ett diplom kan få vilken lokal som helst att lysa upp. Med en certifiering inger du förtroende och trygghet för både dina kunder och dig själv. Du vet vad du gör och de kan känna sig trygga med det.

Kom igång!

Kom igång!

Öppet hus med live-demo och våra leverantörer som kommer kunna besvara frågor på plats. Vi hjälper dig också att promota ditt erbjudande. Vilka vill du bjuda in?

800 kr
Pris
0 ggr
paket-ering
2400 kr
Intäkt
0 kr
Hyra

Pris och marknad

Hur många kunder behöver för att få det att gå runt?

Exempel: Idag debiterar de flesta kliniker 1000-1500 per klient för ett helt behandlingsprotokoll.

Om du leasar EVRL, vilket kostar ungefär 2750 kr/månad, då räcker det att din verksamhet har ca tre kunder i månaden för att täcka hyreskostnaden, resterande blir vinst.

En maskin ska vara en intäktskälla och med detta exempel vill vi visa att det faktiskt räcker med tre kunder per månad för att täcka maskinkostnaden.

FAQ

Vanliga frågor

Hur djupt laserljuset kan tränga ner i huden beror på flera faktorer, bland annat massa och densitet. Men icke-termisk lågenergilaser har enligt kliniska studier bevisad effekt på subkutant fett, det vill säga underhudsfett. Sammantaget är laser ett ljus som till skillnad från exempelvis LED-ljus har förmågan att tränga ner genom huden.

Lasrar är sammanhängande, bestående av enfärgade våglängder och våglängder i fas, samt icke-avvikande. Lysdioder är icke-koherenta (producerar ljus i alla riktningar), skilda och producerar ett brett band av våglängder. Lasrar klarar av att penetrera, medan lysdioder  endast används vid ytbehandling.

Att konsultera och undersöka vid ett första tillfälle tar mer tid i anspråk. Vid efterföljande behandlingstillfällen, utan undersökning, tar en behandling i snitt 20 minuter.

I Europa finns inga krav eller restriktioner på handhavandet av maskinen, vilket ger kliniken större möjligheter att bemanna maskinen. Dock ser vi att de som hanterar mätningen är noggranna och har god hand med människor. Maskinen hanteras med en av/på funktion, och när den lyser fungerar den.

Här följer vi rådande regler; vi behandlar inte gravida och barn.

Om din klient har en pågående cellgiftsbehandling rekommenderar vi att rådgöra med läkare då stimulering av cellulär energi blir en kontraindikation på immunsänkande medicin. Det är inget hinder för behandling, men rådfråga läkare för justering av dos eller avvakta till avslutad medicinering.

Den teoretiska livslängden på dioderna är 12 000 timmar. I behandlingstid är det dubbelt så länge som du hyr maskinen.

Ja och nej. Ja om man använder termo laser, det vill säga laser med värme, och nej om man använder icke-termisk, det vill säga kall, laser.

Med det sagt har vi enbart maskiner med kall laser som inte kan skada vävnad.

Maskinen har två års garanti enligt EU. Vid garantifall skickas maskinen till USA för reparation. Vi som distributör står för hela kalaset så länge det är ett garantifall och inte en försäkringsfråga på grund av exempelvis skada.

Nej, inget slits på maskinen.

Ja, om du har tecknat serviceavtal med oss. Vi garanterar dig drift och lånar därför ut en maskin så att du inte förlorar intäkter.

GRATTIS! Du tog dig ända hit! Vad händer nu?

PDF bibliotek