Jakt säsongen har startat, men skall man verkligen jaga smärta?

Erchonia har det senaste decenniumet ledit utveckling och forskning på lågenergi laser, och har idag 16 FDA, ett flertal sk. Level 1 clinical studies där randomiserade, shamkontrollerade placebo kontrollerade grupper varit grund för resultaten. Som placebo har oftast LED använts, men i flera fall även konventionell medicin. Erchonia har varit representerat i Norden 1,5 år, i EU 8 år.

Ett vanligt sätt att bemöta smärta är faktiskt att träna mer, framkalla symptom, leta fel i angränsande område… Det har nog de allra flesta fått höra från sjukgymnaster och andra specialister på biomekanik.

Men tänk då om smärta som inte är relaterat till en uppkommen skada, tumörer, sjukdom eller liknande, smärta som uppkommer utan egentlig orsak, är en signal från din hjärna att upphöra med vad du gör pga för dålig information för att kunna utföra rörelsen på ett “säkert sätt”. Tänk om det finns restriktioner i balans, i synen, i ditt förhållande till gravitation, dvs. i din hållning tex. och tänk om det är orsak? Tänk om smärtan är din reptilshjärnas sätt att få dig att sluta utföra handlingar där informationen för att genomföra rörelsen inte är tillfredställande… 

SNS/PSNS. ref.https://omb11.com/franquias/2/48107/editor-html/1961359.pdf

https://omb11.com/franquias/2/48107/editor-html/1961360.pdf

Kan det vara så att mismatch i insignalen är den faktiska orsaken till “lower back pain”? Denna studie på 200 kontorsarbetare, publicerad på pubmed (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4373888/) pekar på detta. Om det är så att ländryggsmärta är direkt relaterad till sittande, är då lösningen att sitta mer? Eller är det så att kroppen svarar med smärtsignaler för att du skall sluta sitta? Är orsaken till att du får ont relaterad till hjärnan och att hjärnan skickar en actionsignal för att förändra din situation? Är det så att insignalerna till hjärnan, hanteringen av gravitation, trycket på din kropp, är orsaken? Skall du söka smärta i angränsande leder samt sitta mer?

Tror att alla är överrens om att svaret på detta är ett nej. Servera din hjärna en högre kvalitet på insignaler så kommer utsignalerna att bli korrekta, dvs. smärtfritt liv. Avslutningsvis rekommenderar jag att du läser https://journals.lww.com/…/Learning_mechanisms_in_pain.4.as…

En artikel som bla KI och Swedish research council står bakom, vill man veta mer kan man gå in på www.archmethod.com