Ny hälsosam fettreduceringsmetod gör intåg på den svenska marknaden

Akademikliniken använder sig av den hälsosamma fettreduceringsmetoden Verju. En smärtfri metod som minskar kroppens omfång efter genomförd behandling. – Vi har bara använt oss av metoden sedan i våras men märkte en total skillnad på sammanlagt 20 till 30 centimeter efter tolv genomförda behandlingar, säger Kajsa Glaad, hudterapeut på Akademikliniken.

Akademikliniken använder sig av den hälsosamma fettreduceringsmetoden Verju. En smärtfri metod som minskar kroppens omfång efter genomförd behandling.
– Vi har bara använt oss av metoden sedan i våras men märkte en total skillnad på sammanlagt 20 till 30 centimeter efter tolv genomförda behandlingar, säger Kajsa Glaad, hudterapeut på Akademikliniken.

Enligt Folkhälsomyndighetens siffror, hämtade från enkäten ”Hälsa på lika villkor”, har övervikt och fetma ökat i landet under det senaste decenniet. I undersökningen som kom ut i somras svarade hela 51 procent av det svenska folket som medverkande att de lider av fetma eller övervikt. Det finns olika metoder för att komma till bukt med sin kroppsvikt. En av dem är fettreduceringsmetoden Verju. Sedan i våras har Kajsa Glaad och hennes kollegor på Akademikliniken använt sig av den nya fettreduceringsmetoden.
– Fördelarna är att det är en metod som inte känns. Den gör inte ont, likt andra metoder som bland annat går ut på att man fryser bort fettceller. En patient som behandlas med Verju kan gå direkt till jobbet efteråt och blir inte allmänpåverkad alls, säger Kajsa Glaad.

Metoden i praktiken
Verju är en hälsosam och smärtfri metod som går ut på att gröna laserstrålar tömmer fettceller på glycerol, fettsyror och vatten. För bästa resultat rekommenderar kliniken en hälsosam livsstil med motion och varierad kost. Det är även viktigt att dricka cirka två till tre liter vatten per dag, och undvika alkohol de första tre dygnen i och med att processen håller i sig i 72 timmar efter behandling. Kajsa berättar att patienten enligt rekommendationen genomgår tolv behandlingar. Varje behandling pågår under 40 minuter, varav 20 minuter på framsidan och 20 minuter på baksidan.
– Resultatet är individuellt såklart, men det brukar vara mellan 20 till 30 centimeters skillnad, efter genomförda behandlingar, när man har slagit ihop summan av de olika mätområdena på kroppen. Vi mäter över bröstbenet, strax över och under naveln, höftpartiet och runt låren, berättar Kajsa.

Verju har genomgått kliniska studier i USA och har blivit godkänd av Food and Drug administration i USA.